TwitterFacebookDeutsch

omgeving

De badplaats Zoutelande is van oudsher een toeristisch dorp. De dorpskern is daar volledig op ingericht. U vindt daar verschillende winkels, waar u de mooiste spullen kunt kopen in verschillende prijsklassen. In het centrum zijn ook verschillende horeca gelegenheden. Daar vindt u de gezellige terrassen en smaakvol ingerichte cafés en restaurants. Op dinsdag is het van half mei tot half september toeristische weekmarkt! In het kindvriendelijke, gezellige centrum is tijdens het hoogseizoen altijd wel wat te doen, zoals kinderactiviteiten, sportevenementen, live muziek, enz.

 

acc2.png

 

Strand

Onze stranden hebben de blauwe vlag en behoren al jaren tot de schoonste stranden van Nederland.

Op de meeste stranden zijn in het seizoen strandhuisjes te huur. Dit is een echte aanrader!! Dan hoeft u namelijk niet iedere dag met de strandspullen te sjouwen. De stranden zijn erg ruim en uitgestrekt, de ideale speeltuin voor kinderen!! En, wanneer u zin heeft in een ijsje of u wilt iets anders nuttigen, dan bent u welkom op één van de vele strandpaviljoenen. In de winter kunt u daar terecht voor warme chocomel of snert!

 

strand.png

 

Omgeving

Zoutelande is een gezellige familiebadplaats op het prachtige schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Zoutelande heeft het enige strand naar het zuiden gelegen in Nederland en wordt daardoor de Rivièra van Zeeland genoemd. Door de gunstige locatie ligt de gemiddelde temperatuur in Zoutelande altijd een paar graden hoger dan in andere kustplaatsen.

 

Een badplaats voor de familie met brede duinen een breed strand en een brede boulevard, waar u getuigen kunt zijn van de meest geweldige zonsondergangen. Maar, u kunt ook heerlijk op een bankje zitten en genieten van de zee, het strand en de schepen die voorbij varen. Het strand van Zoutelande heeft een lengte (afstand) van vijf kilometer. Het wordt beschermd door de hoogste duinen in de omgeving. Het strand is bekroond met een Blauwe Vlag. Dat betekent dat het zowel schoon en hygiënisch is en dat er veel faciliteiten aanwezig zijn. Zelfs met een rolstoel of een kinderwagen kun je het strand op.

 

actief.png

 

In de directe omgeving van Zoutelande kun je mooie recreatieve wandelingen en fietstochten maken. Maar de omgeving biedt ook geweldige afwisseling voor hardlopers en mountainbikers, denk aan het strand en duinen. Uw trainingen krijgen hier een heel ander niveau. De natuur en de uitzichten langs en op de duinen zijn geweldig.

 

Het gebied binnen (en tussen) de duinen en het strand is een prachtig natuurgebied, met pittoreske dorpjes, boerderijen, heides, velden en smalle polderwegen. Deze regio wordt ook wel de tuin van Walcheren genoemd. Er zijn verschillende fietsroutes door het gebied waar u gebruik van kunt maken.

 

Wilt u winkelen? Dat kan in Zoutelande uitstekend! Er zijn verschillende winkels, waar u ook op zondag kunt shoppen. En wanneer u naar Middelburg of Vlissingen gaat, kunt u winkelen in een groot winkelcentrum, waar u rustig een dagje kunt winkelen.

 

Reserveren  Kurhaus 8  Kurhaus 17  Duinweg 18-6  Foto’s   Omgeving  Route   Contact